Меню сайту
Презентація








Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 176
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Лютий » 13 » Засідання вчителів зарубіжної літератури Новояворівського методичного округу №2.
18:54
Засідання вчителів зарубіжної літератури Новояворівського методичного округу №2.

6 лютого у нашій школі відбулося засідання вчителів зарубіжної літератури Новояворівського методичного округу №2. Планом роботи стало обговорення питання «Наповнюваність педагогічного блогу. Блог як засіб самоосвіти», а також відвідання та обговорення відкритого уроку у 8 класі, який провела вчитель-словесник Рущак Христина Богданівна. Восьмикласники працювали над темою: « Історія кохання в сонетах Ф.Петрарки та І.Франка. Багатство людської душі, краса і щирість почуттів ліричних героїв».
Оскільки тема уроку осягала дві царини літератури – українську та зарубіжну, це вимагало детального і ґрунтовного опрацювання матеріалу: вивчення епох, в які жили і творили поети, їхні біографії та дослідження цінної епістолярної спадщини митців.
Порівнюючи поетичну творчість Ф.Петрарки та І.Франка, діти осягали істини людських взаємин і щирих почуттів, поринали у душевний світ ліричних героїв та творчо працювали над проблемними питаннями. Учні Василь Сидор та Богдан Іванський вживалися у роль поетів, розповідали історії свого кохання очима геніального українця І.Франка та славетного італійця-романтика Ф.Петрарки, декламували сонети українською та італійською мовами, а їхні однокласники шукали спільні та відмінні риси у творчості митців, аналізували художні засоби, визначали теми та ідеї творів. На уроці працювала юна художниця Мар"яна Середа, яка на папері передала божественну красу жінки Відродження, героїню сонетів Петрарки, а група літературознавців Верхола Анастасія, Артьомова Аліна та Дмитро Захарко доповідали про доленосних жінок І.Франка, якому аж «Тричі … являлася любов…». Вчитель використала різні форми роботи, новітні форми та методи, такі як «Коло думок», складання діаманти на тему кохання, біоадекватні технології для інтерпретації тексту, а також зачитала власний сонет у стилі Петрарки, написаний у її шкільні роки. Говорячи про красу високих і чистих почуттів, діти дійшли висновку, що кохання – це Божий дар, адже з нього народжується нове життя, воно надихає людину на прекрасне, робить її чуйною, ніжною та турботливою. Цього почуття не треба соромитися, а навпаки – вміти його проявити зі всієї глибини серця, душі, всього єства…
Учні отримали домашнє завдання уявити себе сучасними поетами і намалювати словесний портрет жінки XXI століття.
Висловлюємо подяку учням 8 класу за плідну працю та гостям уроку за теплі відгуки.

$IMAGE3$
Переглядів: 371 | Додав: kyzuchsvitlana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: