Меню сайту
Презентація








Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 176
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Грудень » 17 » Районний семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи
22:30
Районний семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи
 Районний семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи, проведений нещодавно молодими вчителями нашої школи, можна порівняти з військовим парадом: чіткість, вишкіл, організованість, демонстрація потенціалу і набутого досвіду. При цьому, незважаючи на легкість, невимушеність, деяку театралізованість подачі, залишається розуміння, що проведена грандіозна підготовча робота і що бойового стратегічного запасу у молодої вчительської генерації та у їхніх наставників вистачить ще на багато років.

Про подробиці заходу розповідають самі учасники і фоторепортаж.

 Наталія Олегівна Возна: 
«Методичний семінар розпочався з представлення візитної картки школи, яку я провела разом із вчителем історії і правознавства Ю.Б.Косиком. Розмову ми почали з привітання та таких гарних слів: «В центрі землі Яворівської є невеличке село. Частка землі української, Старичі зветься воно». Ми розповіли про нашу школу, шкільний дендропарк, учнів, що навчаються та класних керівників. Було сказано про взаємодопомогу вчителів-наставників та молодих вчителів, яких у нашій школі аж дев’ять.» 
Галина Михайлівна Коновал: 
«Мені довірили розпочати наш незвичайний урок. Чому незвичайний? Тому що проводили ми його усі разом по черзі, а в ролі учнів виступали розумні та активні гості – заступники з навчально-виховної роботи. Урок-тренінг розпочався із знайомства: кожен називав своє ім’я, яку школу представляє і один позитивний прикметник, який характеризує його. Було дуже весело, адже добрих рис освітянам вистачає, і в класі відразу запанувала дружня атмосфера. Після знайомства я повідомила важливі правила для усіх учасників тренінгу. Ці правила усім дуже сподобалися і їх чемно дотримувались протягом усього часу.
Наші гості – заступники з виховної роботи шкіл Яворівського району – мали можливість переглянути фотоматеріали про роботу діючої в Старичах школи молодого вчителя за 2008-2010 рр. Це відбувалось у формі мультимедійної презентації на великому екрані. За короткий час гості ніби відвідали заняття ШМВ: це і відкриті уроки, і виховні заходи, екскурсії, уроки-тренінги, які проводили молоді учителі нашої школи. Також у презентації було висвітлено надзвичайно важливу роль практичного психолога та соціального педагога у становленні молодого вчителя в школі. 
Взагалі враження від уроку і спілкування з гостями дуже приємні, відчувалась велика віддача аудиторії і добрий настрій.» 
 Юрій Богданович Косик:

«Мій етап уроку полягав у актуалізації опорних знань, а метод називався «Дерево рішень». На цьому «дереві» в процесі інтерактивного спілкування з гостями я записував запропоновані ними відповіді на поставлені мною запитання. Таким чином був створений певний перелік рекомендацій, як діяти молодому вчителеві в тій чи іншій ситуації і де отримати пораду чи допомогу.»
Наталія Романівна Середа: 
«Наступним етапом нашого уроку була робота з підручником. Я познайомила присутніх з методичним посібником «Співпраця адміністрації та соціально-педагогічної служби школи у становленні молодого педагога», який було роздано усім. Розповіла про важливість досвіду, яким виявили бажання поділитися з молодими вчителями і заступник з НВР, і психолог, і вчителі-наставники, про закріплення за останні роки на практиці набутих «вчителятками» теоретичних знань, про активну роботу ШМВ, наочним прикладом якої стало створення даного посібника.»
Галина Андріївна Андрейко:

«Я продовжила урок за методом розвитку творчих здібностей «Твори сам». Розповідала про унікальність народного мистецтва Яворівщини, демонструвала малюнки, фото і самі іграшки. Потім на практичному завданні учасники тренінгу розмальовували яворівську іграшку-коника, згідно запропонованих зразків, а натхненній атмосфері сприяло звучання пісень про Яворівщину, створених Н.Косик та Г.Коновал.»
Марія Антонівна Кобилецька:

«Мій етап уроку був представлений у вигляді тематичного кросворду. З метою повторення пройденого і вивчення нових термінів присутнім була запропонована цікава форма відповідей на запитання, які усі із задоволенням розгадували.»
Оксана Василівна Кокоцька: 

«Як відомо, семінар завучів проходив на районному рівні, тому нашим молодим вчителям спільними зусиллями та під керівництвом Косик Н.М. потрібно було провести захід на вищому рівні. Моєю частиною цього уроку було закріплення знань. Присутнім було запропоновано тест на визначення стилю керівництва в школі. Я вважаю, що добре впоралася із проведенням цього тестування. Завучі були уважними і старанними під час виконання завдання. Їхня ініціативність і доброзичливість сприяла відсутності хвилювання у молодих вчителів.» 
Марія Степанівна Балушка:

«Я проводила заключний етап уроку, на якому запропонувала релаксаційну вправу «Заховаюсь у квіточку». На фоні звучання ліричної мелодії, повільно зачитувала необхідний текст. Для підвищення ефективності використовувала аромолампу. Учасники семінару уважно слухали і виконували все, що я пропонувала, і, без сумніву, зуміли зняти фізичне і психологічне напруження.» 
На вчителя трудового навчання Тетяну Григорівну Корончевську було покладена відповідальна місія по підготовці і оформленню приміщення шкільної їдальні для прийому учасників семінару. Як завжди Т.Корончевська творчо підійшла до вирішення завдання, зуміла прикрасити інтер’єр декоративними букетами, новими чохлами для стільців власної дизайнерської розробки
Ще одна молода вчителька Людмила Юріївна Світлак готувала до семінару комп’ютерну презентацію з досвіду роботи ШМВ, організувала комп’ютерний набір і верстку методичного посібника, забезпечила технологічний супровід усіх етапів уроку-тренінгу.

Слід відзначити, що усі без винятку виступи були цікавими і повчальними, в них було розкрито актуальність проблеми, кожен заслужив вдячні оплески учасників семінару. ШВМ – це чудова можливість для професійного зростання молодих вчителів – така спільна думка об’єднала учасників семінару, який був проведений на високому навчальному та науково-методичному рівнях.  

Переглядів: 2056 | Додав: L_G | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: