Меню сайту
Презентація








Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 176
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Квітень » 23 » Відкритий урок
22:43
Відкритий урок


22 квітня 2016 року у стінах нашої школи пройшов відкритий урок із зарубіжної літератури у 7 класі на чолі з вчителем Рущак Христиною Богданівною. Тема уроку мала філософсько-психологічний зміст: «Ми живі, допоки жива…Віра, Надія, Любов»(за новелою О.Генрі «Останній листок»). Разом з вчителем учні шукали відповіді на одвічні питання про сутність людського буття, щастя; возвеличували добро, милосердя, красу чистих людських взаємин, самопожертву в ім»я доброї справи…
Урок був багатий наочністю, демонстраційним та роздатковим матеріалом, застосовано чимало форм та методів роботи, технічні засоби навчання, зокрема, вчитель продемонструвала сучасний біоадекватний метод роботи, який дозволив семикласникам глибше «заглянути в себе» і на прикладі кольорів, звуків, асоціативних слів прослідкувати та переконатися, наскільки новела «Останній листок» вплинула на їхні емоції, настрій, переживання та життєві переконання. На уроці були встановлені компаративні зв»язки з українською літературою, християнською етикою, образотворчим мистецтвом. Діти заздалегідь додатково прочитали новелу українського письменника В.Стефаника «Кленові листки», а на уроці встановлювали зв»язок між героями, символами та проблемами обох творів. Порівнюючи героя твору О.Генрі з величною постаттю Біблії – Мойсеєм, діти утвердили в душі одну з Божих заповідей: «Люби ближнього свого, як самого себе». Ми побачили учнів-дослідників, які виступали з доповідями, учнів-акторів в інсценізації уривку з новели, і учнів-філософів, які робили мудрі висновки.
Урок зарубіжної літератури пройшов у дусі пошуку істини, глибокого роздуму над життєво важливими темами та проблемами, які учні вчилися долати. Це був урок-одкровення, урок-співпраця, співпраця вчителя та його вихованців.
В кінці уроку прозвучала зворушлива пісня Світлани Копилової «Последний лист», яка нікого не залишила байдужим. Вчитель присвятила дітям власний вірш, зачитаний наостанок, як настанову і заклик творити добро і пам»ятати: найцінніший скарб на землі – християнська любов.

Промінь милосердя


Як побачиш простягнуту руку –

Не жалій кусень хліба й води.

Пам»ятай світлу Божу науку:

Завтра бути таким можеш й ти.

Не цурайся сліпої людини,

Руку дай, освіти її шлях,

Щоби мрії твоєї дитини

Не втікали у вічність і прах.

Не скупись на добро і на ласку,

Як даєш – в сто раз більше чекай.

Вмій терпіти нещастя й поразку,

Винуватцям своїм пробачай.

Знай, що щастя – це віра у Бога,

Хай усі покоління в віки

Прокладають світлу дорогу

До Господньої чудо-руки.


Христина Рущак


Переглядів: 416 | Додав: kyzuchsvitlana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: