Меню сайту
Презентація








Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 176
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Квітень » 1 » Вибір професії визначає майбутнє.
20:41
Вибір професії визначає майбутнє.
31 березня учні 11 та 9 класів мали змогу ознайомитись із специфікою художніх професій, які їм практично представили гості нашої школи – викладачі і майстри Янівського художнього училища. Розповідь, цікава комп’ютерна презентація училища та показ художніх виробів справили гарне враження і зацікавили присутніх. Також гості відвідали шкільні майстерні, музей художньої обробки дерева, до колекції якого подарували прекрасну різьблену тарілку.
«Обери собі професію для душі і тобі не доведеться працювати жодного дня у житті»
Конфуцій

Вибір професії визначає майбутнє. Саме тому так важливо не помилитися і зробити правильний крок. Почути думку старших: батьків, рідних, проявити природні здібності, прислухатися до самоусвідомлення свого місця у суспільстві – це ті чинники, які повинні бути визначальними у виборі професії. Адже бути корисним для інших – основне призначення кожного, хто приходить у світ. Хтось рятує життя, хтось його урізноманітнює, хтось наповнює звичайні будні дрібними радощами – головне, щоб це було щиро і з душею.
До Старичівської ЗОШ І-ІІІ ст. завітали із профорієнтаційною бесідою гості із Художнього професійно-технічного училища ім. Й.П.Станька, що в селищі Івано-Франкове. Заступник директора з навчально-виховної роботи Плесак С.М. розповіла учням 9-го і 11-го класу про народні ремесла і мистецтво Яворівщини, історію заснування училища та основні професії, які можна здобути, навчаючись в цьому художньому навчальному закладі. З’ясувалося, що в училищі готують «Різьбярів. Виробників художніх виробів з дерева» (4 роки навчання), «Столярів. Виробників художніх виробів з дерева» (3 р.н.) та «Живописців» (3 р.н.) – це після закінчення 9 класу, а маючи атестат про середню освіту (після 11 класу) навчання в училищі за спеціальністю «Різьбяр» і «Столяр» триватиме лише 1 рік і 6 місяців. Старший майстер Я.В. Баландюх продемонстрував привезені учнівські роботи: різні види різьблення на деревині, столярні вироби, зразки живопису, ковані і плетені з рогози рукотвори. Про особливості навчання, умови вступу та соціальне забезпечення (стипендія, безкоштовний гуртожиток, одноразове гаряче харчування), можливість подовження навчання у вишах повідала методист училища С.М.Оленич, а вихователь гуртожитку Фединяк І.Я. торкнувся питання післяурочної зайнятості учнів, адже при училищі діють творчі гуртки, спортивні секції, що забезпечує їм різносторонній розвиток.
Юнаки і дівчата вже влітку зможуть влитися в дружню сім’ю учнів, майстрів і викладачів Художнього професійно-технічного училища ім. Й.П.Станька.

Переглядів: 507 | Додав: Nik@ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: