Меню сайту
Презентація








Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 176
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Грудень » 31 » Цікава педрада-екскурсія
19:03
Цікава педрада-екскурсія
Наприкінці грудня педагоги школи організували нетрадиційну педраду-екскурсію до оновлених шкільних майстерень. Згідно плану роботи розглядалось питання «Розвиток естетичного потенціалу школи шляхом реалізації проектів. Роль шкільних майстерень, інтерактивного музею, гуртків у профорієнтації учнів та попередженню нелегальної міграції».
Вчителі наочно ознайомились із сучасним обладнанням столярної майстерні, побачили як майстер Віталій Бак виготовляє дерев’яну яворівську іграшку, слухали керівника гуртка Володимира Муку про особливості навчання учнів художньої обробки дерева. Потім відвідали художню майстерню, де майстер із декоративного розпису забавки Галина Андрейко демонструвала авторські та учнівські мальовані забавки, розповіла про вплив народного мистецтва Яворівщини на розвиток естетичного потенціалу школярів. У студії художньої вишивки педагогів приймала вчитель Наталія Середа, яка розповіла про принцип роботи сучасної вишивальної та швейних машин, продемонструвала авторську сувенірну вишивану продукцію та роботи членів гуртка «Художня вишивка».
Вчителі однозначно зауважили, що так ефективно організувати роботу на старому обладнанні було б неможливо. Величезну роль в модернізації навчальних майстерень належить участі педагогів школи в проектній діяльності. Як уже неодноразово повідомлялось, наша школа у 2013 році успішно зреалізувала проект «Виготовлення сувенірної продукції під маркою «Яворівська іграшка», що втілювався в рамках проекту «Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад. Фаза ІІ» за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації. Головними партнерами проекту є Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні, Західноукраїнський ресурсний центр та ТКЯ «Гостинець».
Усі учасники педради довідались, що у 2014 році МОМ підтримали нашу школу у наступній фазі проектної діяльності і за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації зараз триває реалізація проекту «Створення майстерні традиційних промислів», який є логічним продовженням попереднього і розширює можливості економічного результату. Адже завданням проекту є популяризація можливостей додаткового заробітку та розвитку власної справи на основі народних традицій. Саме таку функцію виконує навчальний центр НЦ «Мастак», створений на базі оновлених шкільних майстерень. Адже для мешканців села, району, учасників шкільних семінарів, різних заходів, екскурсій майстрами НЦ проводяться майстер-класи із навчання по виготовленню іграшок та сувенірної продукції з місцевої сировини. І вчителі школи вже неодноразово були учасниками таких майстер-класів.
За умовами проекту, на даному етапі створюється інтерактивний музей, в якому відвідувачі матимуть можливість черпати ідеї з народної скарбниці для розвитку сучасного сімейного бізнесу. Директор школи Наталія Косик виклала концепцію музею і запропонувала вчителям долучитись до його оформлення. Вчителі активно висловлювали пропозиції щодо розвитку шкільного музею, ткацької справи, виготовлення сувенірних виробів з лози, рогози, соломи. Висловили побажання щодо освоєння комп’ютерних програм із програмування взірців до вишивальної машинки.
Потім розглянули друге питання, яке співзвучне з першим «Особистісно-орієнтоване навчання і правове виховання» як умова формування активної життєвої позиції. Заступник директора Віктор Степуренко побудував розгляд питання у формі проблемного обговорення національно-патріотичного виховання учнів школи на основі духовних надбань яворівського краю. Заступник Марія Баб’як підсумувала обговорення: акцент правового виховання слід поставити на підготовці молоді до виконання громадянських і конституційних обов’язків, досягнення високої культури взаємин, формування моральної, художньо-естетичної, правової, трудової та екологічної культури.






Переглядів: 882 | Додав: Nik@ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: